Co prawda nie Scenic IV, ale Espace V miałem okazję pojeździć kila tys kilometrów. Jak chodzi o ten cały środkowy "tablet" to to samo co Scenic IV, Megane IV i Talisman. Tak na prawdę kwestia przyzwyczajenia, nie jest jakieś uciążliwe sterowanie nawiewami gdzie w zasadzie dajesz na "auto" i najczęściej to zmieniasz temperaturę fizycznym pokrętłem czy odpalasz nawiew na szybę przednią (tkzw. odszranianie) też fizycznym przyciskiem. Przy okazji całkiem nieźle, jak dla mnie współdziała to całe ustrojstwo z telefonem na Androidzie (rozmowy, odtwarzanie muzyki)
Co do HUD , fajny bajer wg mnie, dosyć wygodne zwłaszcza na ekspresie/autostradzie nie musisz opuszczać wzroku masz tam prędkość i chociażby wskazanie nawigacji , widzisz aktualne ustawienie tempomatu. Sama nawigacja jak dla mnie średnia, porównując samo "prowadzenie" i dokładność map to wypada mocno średnio przy chociażby AutoMapie czy mapach googla.
Z innych minusów jak dla mnie to tempomat "tylko" do 150 km/h - tak wiem jeżdżę za szybko.... choć całkiem nieźle sobie radzi z utrzymywaniem odległości i prędkości (adaptacyjny)
Co do HUD , fajny bajer wg mnie, dosyć wygodne zwłaszcza na ekspresie/autostradzie nie musisz opuszczać wzroku masz tam prędkość i chociażby wskazanie nawigacji , widzisz aktualne ustawienie tempomatu. Sama nawigacja jak dla mnie średnia, porównując samo "prowadzenie" i dokładność map to wypada mocno średnio przy chociażby AutoMapie czy mapach googla.
Z innych minusów jak dla mnie to tempomat "tylko" do 150 km/h - tak wiem jeżdżę za szybko.... choć całkiem nieźle sobie radzi z utrzymywaniem odległości i prędkości (adaptacyjny)
były: Laguna I ph II 1.6 16V , Laguna II ph I 3.0 V6 24V, Laguna II ph I 1.8 16V, Octavia I 1.9TDI, Grand Scenic II ph II 2.0T
-> jest Laguna II ph II 2.0 dci Initiale Paris + Yaris III 1.5 Dual VVT-ie