Ja też mam 4Seasons przejechałem zimę i teraz lato w wysokich temp. Jestem bardzo zadowolony. Jedynie wydaje mi się że w lecie przy mocnym ruszaniu lubią się przekręcić ale tak są super. Cenowo zbliżone do dobrych zimowek a zakładasz raz i spokój. Jak się kupiło najtańsze wielosezonowki to potem ma się pretensje. Po coś te testy jednak robią. Ja gorąco polecam ale tylko wysoką półkę. I oczywiście odpowiednie wyważenie zbieżność itd. Bez sprawnego zawieszenia nie ma dobrych efektów choćby założyć najlepsze gumy na świecie.
Wysłane z mojego WAS-LX1 przy użyciu Tapatalka
(15-06-2019, 17:31)Artip napisał(a): Przerabiałem temat przy poprzednim samochodzie. Przeczytałem i obejrzałem większość dostępnych testów w prasie i internecie i wniosek nasunął mi się jeden. Takie opony są mocno przeciętne w niemal każdej kategorii (hamowanie na suchym, mokrym, aquaplaning itp. itd.). Trzeba też zaznaczyć że testowane są opony fabrycznie nowe więc jak one będą się spisywać po kilku zimach i latach skoro już na wstępie są średnie. A to przecież chodzi o życie i zdrowie Twoje, Twojej rodziny i innych uczestników na drodze poboczach i chodnikach.Ciekawe, może różne testy czytamy bo w moich wielosezonowki były porównywalne albo i lepsze od sezonowek zwłaszcza Crosclimate i 4Seasons ale swoje kosztują. Jak kolega chce za stówke to ma chłam.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 16-06-2019, 14:09 przez Paweł Głowienkowski.)