(31-01-2019, 10:07)martingg napisał(a): kwestia gabarytówTo ci bzdury powiedzieli. Scenic ma wnętrze wielkości Clio. Dopiero w Grand Scenicu można powiedzieć że ma wymiary wnetrza Captura. I nie tylko bagażnikiem się różni, bo dochodzi 7 cm rozstawu osi- tylne fotele są dalej od przednich i to odczuwalnie. W krótkim Scenicu z tyłu tylko za karę, w Grandzie jest znośnie, ale jednak ciśniej niż w poprzednikach.pytałem się w salonie różnica grand vs zwykły tylko bagażnik co było do przewidzenia w środku taka sama ciasnota, akurat granda nie mieli na salonie bo sie wszystkie sprzedały i stał zwykły więc nie miałem jak organoleptycznie zbadać granda ;) Własnie jak się dopasowałem do fotela z przodu to za mną było tak na oko z 10cm mniej wolnej przestrzeni niż w obecnym grandzie ... nie wiem czy bym nasz fotelik RWF zmiescił za sobą.
Więc jak siedziałeś tylko w krótkim, to nie skreślaj jesscze Granda- jest różnica w wymiarach wnetrza z tyłu

Hello Moto G5S
Kocham Reanult, bo montowali czujnik światła, deszczu i hands free w czasach gdy Volkswagen schodził z drzew, a Opel po 100 latach produkcji uczył się zabezpieczeń antykorozyjnych.
Diabelski Grand Scenic [SII PHI] Luxe Privilege 2.0T [F4R 776]
Diabelski Grand Scenic [SII PHI] Luxe Privilege 2.0T [F4R 776]