Panie i Panowie,
sukces!
Za 37 razem poszło, zaktualizowałem mapy w naszym "skomplikowanym" systemie.
Trzeba to robić DOKŁADNIE tak jak opisano tu:
https://easyconnect.renault.pl/help/r-li...tegory=278
A żeby wiedza "tajemna" nie przepadła wklejam za ww. źródłem:
Zapisz dane z systemu R-LINK 2 na pamięci USB
Do gniazda USB w desce rozdzielczej podłącz pamięć USB (co najmniej 8 GB) w formacie FAT 32.
Przy włączonym silniku, uruchom R-LINK 2 i poczekaj jedną minutę. UWAGA: nie pojawi się żaden komunikat informujący o zapisie danych.
Aktualizacja i synchronizacja produktów
Zaloguj się na swoim koncie MY Renault przy pomocy komputera, a następnie włóż pamięć USB.
Kliknij ikonę „R-LINK Store”, „Moje aplikacje i usługi”, a następnie „Zarządzaj moimi produktami”.
W linii „R-LINK”, kliknij „Zarządzaj”, a następnie wybierz aplikacje, które chcesz zainstalować na swoim R-LINK 2 i naciśnij „Instaluj”.
Uruchom R-LINK 2 Toolbox, a następnie włóż pamięć USB z zainstalowanymi danymi początkowymi Twojego samochodu.
Kliknij samochód w prawym górnym rogu R-LINK 2 Toolbox, aby sprawdzić, czy został prawidłowo rozpoznany, a następnie kliknij „Powrót”, aby przejść do strony pobierania.
Wybierz, a następnie rozpocznij pobieranie i upewnij się, że komputer nie przejdzie w stan uśpienia podczas tej operacji.
Po zakończeniu i potwierdzeniu pobierania, możesz wyciągnąć pamięć USB.
W samochodzie uruchom silnik, a następnie podłącz pamięć USB. Włącz R-LINK 2, aby rozpocząć instalację nowej zawartości. Nie wyciągaj pamięci USB podczas operacji.
Życzę Wszystkim powodzenia i zwracam szczególną uwagę na dokładność wykonywania ww. operacji!
Pozdr